Blog

image20160621211508.jpeg

Scotland

Deze week spelen we in Aviemore, Schotland. Na een week in Nederland ben ik uitgerust en speel klaar. De baan is mij bekend. De tour komt hier al 6 jaar  en heb hier vaak goed gespeeld. Afgelopen jaar werd ik hier 18de door een matige laatste ronde. 

Ik heb er veel zin in deze week. Op naar een goed toernooi. 

Gr,

Taco Lees verder

Monecchia open

Deze week zijn we aan gekomen in de buurt van Venetie. Het is een vlakke baan met veel kleine dog legs. Naast de fairway en greens ligt er dikke rough en met het slechte weer dat verwacht word zal het een goede test worden. Ik start donderdag om 8:10 van tee 1. 

Lets go!

Taco Lees verder
image20160426193957.jpeg

Madrid

Het jaar 2016 gaat nu echt van start. Deze week staan we aan de start in Madrid. De baan ligt op 1032m hoogte en heeft practige vergezichten. 

Na maanden van trainen kan ik eindelijk weer competitief golf spelen. Week in week uit spelen en reizen is wat ik wil. Dankzij mijn fantastische trouwe sponsors Dipasa Europe, Nike en mysocialdatabase kan ik dit jaar ook weer zorgeloos golfen. Ik kijk uit naar een succesvol jaar en een succesvolle week!

Tot snel,

Taco Lees verder

Tweet van @TacoRemkes

2016 starts tomorrow @KenyaOpenGolf looking forward to a good week. Always enjoy playing in Kenya! Lets go!

Tweet van @TacoRemkes

Testing new @nikegolf clubs @aigc clubs and course feel/look fantastic! @Dipasaeurope https://t.co/ctiKFMxfAT

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

St. Omer

Na een mooie 2de plek in Belgie ga ik deze week van start in St. Omer Frankrijk. Deze baan ligt 4 uur rijden van Amsterdam. Het is een heuvelachtige baan met snelle greens. Ik ben hier al meerdere keren geweest dus ik weet wat me te wachten staat. Hij speelt iets anders dan voorheen. Ten eerste is hij harder dan anders en ten tweede wordt het weer veel beter dan dat we hier ooit gehad hebben. 

Ik heb iig zin om deze week weer te beginnen en probeer weer een mooi resultaat neer te zetten. 
 

Tot snel,

Taco

Teetime donderdag 13.35 hr. 
Najeti Open St. Omer - Leaderbord

Lees verder

Swiss Challenge

Deze week speel ik in Zwitserland de Swiss challenge. We spelen op golfclub Sempachersee in de stad Luzern. Ik heb hier al meerdere keren gespeeld dus de baan is mij bekend. Het is een vlakke, korte baan met redelijk grote greens. In de voorgaande jaren was de kwaliteit prima. Hoge rough met snelle greens. De weersverwachtingen zijn wisselend. De temperatuur is hoog in de 20 met zon en kans op onweer. Ook deze week zal ik de kamer delen met Wil Besseling in het dorp vlakbij de baan. 

Op naar een mooi resultaat. 

Je kunt de scores hier volgen

Gr,Taco

Lees verder

Challenge tour in Oostenrijk

Deze week speel ik de Challenge tour in Oostenrijk. Het is op een onbekende baan voor mij in Klagenfurt. Het weer in Klagenfurt zal wisselend zijn. Met hoge en lage temperaturen en veel regen. de verwachting is dat de greens erg zacht worden. Er zal veel spin geslagen worden en verwacht dan ook lage scores.
 
Na mijn 5de plek in Marokko heb ik geen toernooi meer gespeeld. Ik heb veel gewerkt aan mijn techniek en shortgame. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar deze week.
 
De scores zijn hier te volgen.
 
Tot snel,
 
Taco 
  Lees verder

Seizoen 2015

Madeira is dit weekend afgelopen en dat is meteen het startsein voor het nieuwe Challenge tour seizoen. Kenia en Madrid staan op de agenda voor April en op de Pro golf tour zijn er toernooien in Marokko. Ik heb mij ingeschreven voor alle events en nu is het afwachten welke ik kan spelen. Vanaf Mei zijn er elke week toernooien op de Challenge Tour. Zo verwacht ik zeker in het begin een reeds te kunnen spelen. Als dat niet het geval is zal ik mijn toernooien spelen op de pro golf tour. Het is dus moeilijk plannen dit jaar. Ik denk dat ik ongeveer 8 wedstrijden kan spelen op de Challenge tour. Dit zal ik afwisselen met toernooien op de pro golf tour dat zich voornamelijk in Duitsland gaat afspelen. In September staat de q school op het programma al zal het afwachten zijn waar ik kan instromen. 
 
Fysiek gaat het prima. De koude dagen zijn nu wel een beetje geweest en dat maakt het trainen een stuk aangenamer. The International heeft de hele winter zomergreens gehad met goede kwaliteit. Daardoor heb ik vaak gespeeld en minder tijd op de range doorgebracht. 
 
Nog een aantal weken en dan begint mijn seizoen. Ik heb er veel zin in en zal jullie via mijn website en Twitter op de hoogte houden van mijn verrichtingen.
 
Groet,
 
Taco
  Lees verder

Kazakhstan Open Zhailjau Golf Resort

Kazakhstan Open Zhailjau Golf Resort 18 September- 21 September 2014 

Watch the leaderboard
Follow me on twitter Lees verder

KLM Open 2014

Morgen start de eerste ronde van het KLM Open. Het is de 4de keer dat ik mee doe en de 2de keer op de Kennemer. De greenkeepers hebben super werk verricht want de baan ligt er top bij. Ik zal morgen starten op hole 10 om 9:35. 

Het spel voelt goed en heb veel zin om deze week te starten. 

Volgende week speel ik weer op de Challenge Tour. Afgelopen week heb ik van de tour een invite gekregen om te starten in Kazachstan. Kazachstan is een "major" op de Challenge Tour. 

Nu is voornamelijk mijn focus op het KLM Open en ga voor een mooi resultaat! 

Tot ziens op het KLM Open!

Gr,

Taco

Lees verder

KLM open Kennemer G&CC

KLM open Kennemer G&CC 11 September- 14 September 2014

Watch the leaderboard
Follow me on twitter Lees verder

Norwegian Challange

Na een dag vrij in Nederland ben ik dinsdag aangekomen in Oslo. We spelen op Miglagard golfclub. Deze baan light vlakbij het vliegveld. 1ste 9 is erg open met wijde fairways en grote greens. 2de 9 zijn er wat meer bomen en tricky teeshots. De reis vanuit Azerbaijan heeft er redelijk ingehakt. Het tijdsverschil van 3 uur zou er zeker mee te maken hebben. De afgelopen dagen heb ik dan ook niet al te veel getrained. Mijn spel voelt beter dan in Azerbaijan en ga dus ook met vertrouwen deze week in.
 
Hopen op een mooi resultaat.
 
Tot snel,
 
Taco Lees verder

Norwegian Challange

Norwegian Challange 7 August- 10 August 2014

Watch the leaderboard 
Follow me on Twitter  Lees verder

Azerbaijan Golf Challange open.

Vandaag begint het toernooi in Azerbaijan! Een nieuwe locatie op de agenda van de Challenge tour.
Het was een lange reis vanuit Amsterdam. Na een overstap op Wenen en een vlucht van 4 uur was het de beurt aan de bus om ons naar het hotel te brengen. De bus reis duurde nog eens 2,5 uur en zo werd het een lange reisdag. Dinsdag en Woensdag heb ik de baan bekeken en gespeeld. Het is een vrij heuvelachtige baan met diepe rough naast de fairway.
 
Dit is mijn laatste toernooi op mijn medical exemption. Ik start om 13:30 op hole 10.
 
Lets have a good week!!
 
Taco Lees verder

Azerbaijan Golf Challange open 31 July- 02 August 2014

Azerbaijan Golf Challange open 31 July- 02 August 2014


Watch the leaderboard
Follow me on twitter Lees verder

D+D Real Slovakia challange 10 July - 13 July 2014

Deze week speel ik in Slowakije. 
Het is een nieuw toernooi op de kalender. Ik vlieg op Wenen en dan is het nog 2 uur rijden naar Senica. 
De golfbaan is een Jack Nicklaus design. Het design staat bekend om zijn grote greens met bunkers op drive afstand.
Over het algemeen liggen deze banen mij wel. 

Afgelopen week heb ik veel korte spel getrained met mijn coaches. Daarnaast heb ik ook een paar keer 9 holes gespeeld op the International.
Toch heb ik veel rust genomen tussen de trainingen in en voel mij ook klaar voor deze week. 

Tot snel,

Taco


Volg me op twitter 
Watch the leaderboard Lees verder

Scottish Hydro challange

Scottish Hydro Challange 26 Juni- 29 June 2014


Watch the leaderboard Lees verder

DIPASA Europe nieuwe sponsor Taco Remkes.

Challenge Tour speler Taco Remkes en DIPASA Europe zijn een samenwerking aangegaan. De Nederlandse topgolfer en het bedrijf kenden elkaar al geruime tijd, de opgebouwde vertrouwensrelatie heeft nu geleid tot het tekenen van een sponsorovereenkomst. De steun van DIPASA geeft Remkes de kans zich voorlopig zorgenvrij te kunnen concentreren op zijn sport.

Het volledige persbericht
Lees verder

Najeti Hotels et Golfs Open 12 June- 15 June 2014

Najeti Hotels et Golfs Open 12 June- 15 June 2014

Watch the leaderboard Lees verder

Najeti Hotels et Golfs open

Deze week spelen we dichtbij huis. St Omer is 4 uur rijden vanaf Amsterdam. Ik ben vanochtend van huis vertrokken en heb 18 holes gespeeld in de middag. Ik heb hier al vaak gespeel en ken de baan dan ook redelijk goed. De baan heeft veel hoogteverschillen en de greens zijn erg glooiend.

Het is zaak om deze week geduldig te blijven en te accepteren dat je rare stuiters krijgt op deze baan.

Afgelopen week heb ik weer veel holes gespeeld en speel gewoon erg lekker en ben tevreden met de stappen die ik maak. Ik ga dan ook voor een mooi resultaat deze week.

Volg hier het toernooi, of kijk op twitter!

Tot snel,

Taco Remkes  Lees verder

D+D Real Czech Challenge

Maandagavond ben ik aangekomen in Tjechie. In 2012 en 13 heb ik hier gespeeld dus de baan ken ik redelijk goed. De baan ligt er prima bij al zijn de weersverwachtingen erg slecht deze week. De baan kan weinig water hebben dus het wordt afwachten. 

De afgelopen week heb ik veel rondes gespeeld en ik merk dat ik vertrouwder achter de bal sta. 

Afgelopen vrijdag speelde ik mee op de Golfhorst om geld in te zamelen voor Baarmoederhalskanker. Het was een zeer geslaagde dag met gezellige mensen. 

Nu is het helemaal richten op deze week. Ik heb er veel zin in en ga voor een mooi resultaat. 

Volg hier het toernooi, of kijk op twitter!
 

Tot snel,

Taco


 

Lees verder

Turkish Airline Challenge 15-18 May 2014

Turkish Airlines Challenge National GC 15-18 May

Watch the leaderboard

  Lees verder

Het is eindelijk zo ver!

8 maanden na mijn laatste toernooi in Noord Ierland zal ik deze week in Turkije aan de start verschijnen. Het is een goed gevoel om na maanden van revalideren weer te kunnen focussen op een toernooi golf. Ik kan pijnvrij golfen en voel me goed. De laatste weken heb ik veel holes gespeeld om weer in een playing mode te komen. De baan hier in Turkije is super. De condities zijn goed en het word een goede test. Van de tee moet je recht zijn en als je de green mist moet je goed kort spel hebben om je par te redden. Ik kijk er erg naar uit om weer competitief golf te spelen!! Tot snel, Taco Ps. Volgens jullie me ook op Twitter @tacoremkes Lees verder

Op naar Noord Ierland

Op naar Noord Ierland..

We zitten nu al in Augustus en er zijn niet zo heel veel toernooien meer op de Challenge Tour. Ik heb nu 8 toernooien gespeeld en 5 cuts gehaald. Helaas zonder veel uitschieters naar de top. Ik heb wel het idee dat de goede vorm dichtbij zit en dat werd een beetje bevestigd in Noorwegen. Ik werd daar 17de en speelde gewoon heel steady. Met dat in mijn achterhoofd is het fijn dat de grote toernooien er nog aankomen. Oekraine, Kazachstan, China en Oman zijn de grote weken.

Het eerst volgende toernooi dat ik speel is in Noord Ierland. Zelf ben ik daar nog nooit geweest en ben benieuwd wat de verschillen zijn met Ierland. Ze verwachten 25000 man publiek. Dat is voor een Challenge Tour event super groot en het zal dan ook fantastisch zijn om daar te mogen spelen. Na Noord Ierland staat het altijd regenachtige Bretagne op het programma en daarna Oekraine/ Klm-Open om het vervolgens af te blussen in Kazackstan. Dit wordt de eerste keer dat ik 4 weken op rij speel na mijn blessure. Ik voel mij fit en verwacht daar geen problemen.

29/8 aug. - 2 sept.
Northem Ireland Open Challenge Presented by Clannah and XJET
Galcorm Caste Golf Club & Estates

Tot de volgende update!

Groeten,
Taco
  Lees verder

Swiss Challenge 11-14 July 2013

Challenge Tour Swiss Challenge
11-14 July
Golf Sempachersee
Luzern, Switserland

Live scores / leaderbord Lees verder

Scottish Hydro Challenge 20-23 Juni 2013

#ChallengeTour
20-23 Juni 2013
Scottish Hydro Challenge
MacDonald Spey Valley GC
Aviemore Schotland

  Lees verder

Saint Omer

Net een dag terug van een weekje St. Omer ben ik de was aan het draaien voor een nieuwe week in Schotland. Veel tijd om stil te staan bij je laatste toernooi heb je niet. Aan de ene kant wel lekker want op deze manier onthoud je alleen het positieve. Om even terug te gaan naar afgelopen week in St Omer. In het noorden van Frankrijk hebben we bijna elk weertype gehad dat je verwacht op een normale dag in November. Doordat de wind tot bijna 50km per uur over de baan raasde waren de scores erg hoog. De cut lag deze week op +3 terwijl die doorgaans onder par is. De greenkeepers hebben op 1 dag de greens niet gemaaid omdat anders de ballen van de green rolde.

Met mijn 42ste plek was doelstelling 1 gehaald (cut halen). Doelstelling 2 helaas niet (top20). Gelukkig zie ik een stijgende lijn in mijn spel dus kijk ik met vertrouwen naar de week in Schotland. Schotland heeft nog wel een speciaal gevoel bij mij. Ik won daar in 2008 mijn eerste Challenge Tour tournooi. Helaas spelen we dit jaar niet op dezelfde baan. Maar de stijgende lijn in mijn spel en het goede gevoel van Schotland gaat mij een top week bezorgen.

Groetjes,
Taco Lees verder

Saint Omer, 11 - 16 June

Aankomende wedstrijd:

Najeti Hotels et Golfs Open
Aa Saint Omer GC - Frankrijk
11 jun - 16 jun
 
Lees verder

D+D Real Czech Challenge Open

Aankomende wedstrijd:

D+D Real Czech Challenge Open
06- 09 Juni
Dritec Czech Repblic

Bekijk hier de wedstrijdpagina Lees verder

Ik kan weer spelen!

Na 4 maanden ben ik weer blessure vrij en kan ik weer toernooien spelen. Ik heb hier echt naar uitgekeken. De laatste paar weken kon ik weer holes lopen en wat trainingsuren maken. Het is ook wel lekker dat het toernooi in Belgie word gehouden. Dat scheelt veel reistijd en kosten. Donderdag begint het toernooi op Royal Waterloo. Het schijnt een super baan te zijn. Alle ingredienten dus voor een mooie week!

Groeten,
Taco Lees verder

Kensville Challenge 2013

31 Jan. The Kujarat Kensville Challenge 2013
Ahmedabad, India


31 Januari start ik alweer mijn eerste toernooi van 2013 op de Challenge Tour. Ik heb er zin in!
Ondertussen zijn we nog druk bezig met de plannen en ideeen uit te stippelen voor 2013 en die worden leuk. Blijf dus vooral op de hoogte via social media.
Er komt een nieuwe website EN via facebook.com/tacoremkes EN @TacoRemkes gaan we je op de hoogte brengen van toernooien, tips en nieuwtjes.

Leuk als je me volgt!
Gr. Taco Lees verder

Kazakhstan Open 13-19 sept.

Deze week speel in Kazakhstan Open voor de Challenge Tour. M' n visum liet iets op zich wachten maar heb 'm uiteindelijk toch nog op tijd gekregen.

Ik kijk uit naar deze wedstrijd in de challenge tour.

groetjes Taco Lees verder

KLM Open 6 sept. - 9 sept.

Deze week staat ons eigen Open op het programma. Het wordt dit jaar weer gespeeld op de mooie Hilversumse Golfclub. Het word mijn 3de Dutch Open sinds ik Pro ben geworden. Een toernooi spelen in eigen land geeft altijd iets speciaals. Buiten het feit dat je lekker thuis kan slapen is het ook leuk om voor mijn familie, vrienden en sponsors te spelen. Ik kijk er erg naar uit om een mooi en goed Open te spelen.

Tot op het Open,
Taco Lees verder

23-26 Aug. Johnnie Walker Championship

Johnnie Walker Championship - The Gleneagles Hotel Schotland

23-26 Aug.

Lees verder

Austria - European Tour - finish 18th

Afgelopen week heb ik gespeeld in Oostenrijk. Op een golfbaan een uur van Wenen. Het was er super warm en de baan was in top conditie. Mijn scores van 70-71-70-70 gaf mij een 18de plaats. Zeker gezien mijn balstriking was dit een goed resultaat. Mijn korte spel was heel goed en dat compenseerde mijn slechte ijzer slagen. Morgen vertrek ik naar Finland voor een nieuw toernooi op de Challenge tour.

Tot dan

Groeten,
Taco Lees verder

3 op een rij

Er staat een stretch van 3 weken te wachten. Met deze week een toernooi in Lecce (Italie). Ik heb hier nog nooit gespeeld. Vorig jaar speelde de baan moeilijk ivm hoge rough. De scores waren toen erg hoog. Na Italie vlieg ik meteen door naar Wenen voor het Oostenrijks Open. Dit toernooi staat op de kalender van de European Tour. Deze baan is mij ook niet bekend. Na Oostenrijk zal ik een aantal dagen thuis zijn om dan door te vliegen naar Helsinki. Daar word een Challenge tour event gespeeld een uur boven Helsinki.  Ik heb er veel zin in om een aantal toernooien op rij te spelen en hoop op een aantal mooie resultaten.

Groeten, Taco

ps. en bedankt voor het leuke support op mijn facebook pagina en twitter! Lees verder

Provincia di Veresa

Challenge Tour Provincia di Veresa, Luvibate Italie 27-30 June Lees verder

Saint Omer - verslag

Afgelopen week speelde ik en toernooi in Saint Omer. Ik maak rondes van 74-70-73-74 (+7) en word 28ste. Het toernooi had te maken met super veel wind en snelle greens. De baan heeft veel hoogte verschillen en de greens zijn erg glooiend. Het moeilijkste was dus ook het putten. Ik heb spelers ballen de green af zien putten. Mijn eigen spel was ik best tevreden over. Ik heb veel fairways geraakt en goede up en downs gemaakt. Mijn putten was redelijk goed.

De dag na St. Omer had ik de qualificatie voor het Frans open. Het was 36 holes op een baan in het zuiden van Parijs. Ik moest deze qualificatie spelen omdat ik via mijn ranking niet in het toernooi kom. Er waren 75 spelers en er waren 4 kaarten beschikbaar. Ik maak 67-70 (-7). Met deze score mis ik met 1 slag de kaart voor het Frans open.

Mijn volgende toernooi zal ik spelen op de Challenge Tour. Mijn eerst volgende toernooi van de European tour zal pas Oostenrijk zijn.

Tot dan,
Taco Lees verder

Saint-Omer Open

Saint Omer Open 14-17 juni / presented by Neuflize OBC
Lees verder

Nordea Masters - verslag

Afgelopen week speelde ik in Zweden het Nordea Masters. De baan lag op 45 minuten buiten Stockholm.
De condities op de baan waren super goed. Helaas duurde het toernooi voor mij maar 2 dagen.
Met rondes van 72-73 had ik twee slagen te veel om er in het weekend bij te zijn. Lange tijd zat ik ruim binnen de cut line. Maar drie bogeys op de laatste vijf holes gooiden roet in het eten. Best teleurstellend, aangezien ik goed stond te golfen.

Gelukkig heb ik deze week alweer een toernooi in het noorden van Frankrijk. Ik rijd daar vadaag naar toe. Donderdag begint het toernooi weer en is te volgen via www.europeantour.com en via mijn Facebook en Twitterpagina.

groeten, Taco Lees verder

Nordea Masters

Nordea Masters 6-9 juni

Deze week speel ik Nordea Masters in Zweden. De wedstrijd start op woensdag. Voor actuele tijden en stand op de site van European Tour klik hier
en volg me op facebook & twitter.

Groetjes, Taco Lees verder

Madeira - verslag

Afgelopen week heb ik het Madeira open gespeeld. Het was mijn 1ste toernooi in 5 weken tijd. In 2008 speelde ik hier mijn 1ste European Tour event. Mijn trainingen de weken voor het toernooi waren erg goed. Fysiek voelde ik me fit en ik zat goed in me vel. Alle ingredienten om een goed toernooi te spelen. Helaas liep het toernooi anders dan gepland en miste ik de cut met 72-76. Het was het laatste toernooi voor de re-ranking. Op dit moment weet ik niet wat mijn volgende toernooi zal worden. Het kan zijn dat ik volgende week een challenge tour toernooi speel in Belgie maar dat zal ik in de loop van de week beslissen.

Tot dan,

Taco Lees verder

Madeira Islands Open

Madeira Islands Open 10-13 Mei
Morgen vertrek ik naar Portugal voor het Madeira Islands Open.

Je kunt met volgen via de link van de European Tour of op Twitter en Facebook.
European Tour: http://www.europeantour.com/europeantour/season=2012/tournamentid=2012032/index.html
Facebook: http://www.facebook.com/tacoremkes
Twitter: @tacoremkes en @TacoOnTour

Lees verder

Spanje

Na het Sicilian Open heb ik geen toernooien gespeeld. De Tour ging naar Azie om daar 3 toernooien te spelen en ik ben me aan het voorbereiden voor de toernooien waar ik kan spelen.

Het eerst volgende toernooi dat ik misschien kan spelen is het Spaans Open (3-6 mei). Het wordt dit jaar gespeeld in Sevilla. Ik heb op deze baan in 2009 het Andalusia open gespeeld. Het is dus een baan die ik ken. De baan ligt het er altijd super goed bij. Met hoge rough en snelle greens. Het is geen gemakkelijke baan. Zeker de 2de 9 holes zijn erg tricky. Veel holes met water en lange en moeilijke par 3s.

Op dit moment sta ik nog reserve (13e) dus het zal er om spannen of ik nog in het toernooi kom.

De week na het Spaans open is er een toernooi in Madeira (17-20 mei). Dit toernooi speel ik zeker. Dit toernooi word op de baan Santo de Serra gespeeld. Een heuvelachtige baan met mooie uitzichten. In 2008 speelde ik hier mijn 1ste Tour event. Het zal leuk zijn om hier weer terug te komen.

Nu is het vooral fingers crossed en hopen dat ik het Spaans Open mag spelen.

Tot dan,
Taco Lees verder

Sicilian Open - verslag

Het Sicily Open was mijn 4e toernooi van dit jaar. Met rondes van 70-70 haalde ik vrij gemakkelijk het weekend. Zeker de vrijdag was dat met goed spel van tee tot green. Het veld stond super dicht op elkaar. De leiders waren -8 en de cut lag op -3. Iedereen kon dus eigenlijk winnen met een goed weekend. De 3de dag stond er heel veel wind en was het moeilijk spelen. Met een ronde van 75 verloor ik geen plaatsten maar het was zeker niet de score waar ik naar op zoek was.
De leiding was naar -12 gegaan en een top 10 plaats stond 5 slagen van me vandaan. Dat was ook het doel voor de 4de ronde. Met een 74 tijdens de laatste ronde werd ik 60ste. Een teleurstellend einde van het weekend. Mijn volgende toernooi is hopelijk het Spaans Open anders en anders wordt het Madeira.

Groeten, Taco Lees verder

Sicilian Open

Sicilian Open 29 maart - 1 april
Deze week speel ik de Sicilian Open.
Voor tijden/standen van het tournooi klik hier

Je kunt me ook volgen op facebook/tacoremkes en  twitter @TacoOnTour

Lees verder

Terugblik & nieuws

Terugblik Andalusia open
Afgelopen week heb ik het Andalusia Open gespeeld, die op de baan van Aloha Golfclub werd  gehouden. Als laatste speler kwam ik in het toernooi. Het was mijn eerste toernooi sinds het Joburg Open eind januari en was weer een goed gevoel om competitief te golfen. Helaas duurde het toernooi voor mij maar 2 dagen, met rondes van 74-73 miste ik de cut met 3 slagen.

Aankomend toernooi: Sicilian Open
Mijn volgende toernooi staat al weer snel voor de deur: Sicilian Open. Ik ben nog nooit in Sicilie geweest en ken de baan dus ook niet. Heb er in ieder geval weer erg veel zin in. Deze week heb ik nog een paar trainingsessies gepland met mijn coach Tim Nijenhuis en vetrek 26 maart naar Palermo.

Facebook & Twitter
Afgelopen week hebben we ook mijn facebookpagina gelanceerd. Leuk om alle reacties en support te zien.  Via facebook (facebook.com/tacoremkes) en twitter  (@TacoRemkes) en als ik op tour ben via @TacoOnTour, zal ik updates plaatsen, foto's en prijsvragen doen. We afgelopen week zelfs al en box ballen verloot onder mijn eerste volgers.

Heb je ideeen over wat je graag van me hoort, ziet of wilt volgen, laat het me weten, ik deel m'n leven On Tour graag!

Groeten, Taco & team Lees verder

Andalucia Open

Andalucia Open 15-18 maart 2012

Dinsdagmiddag heb ik op de valreep te horen gekregen dat ik toch ingeloot ben voor Andalucia Open. Ik was er al heen en aan het inspelen, in de hoop dat ik geluk zou hebben en door mocht.  Lange tijd stond ik met de mede Dutchies op de reserverlijst, toen ik tijdens het spelen ineen te horen kreeg dat ik door was. Ik heb er zin in en ben er klaar voor!

Tee Times:
Donderdag 15 mrt round 1 tee time 12.30 at Tee 1, samen met Robert Jan Derksen en Kenneth Ferrie
Vrijdag 16 mrt round 2 tee time 7.50 at Tee10, samen met Robert Jan Derksen en Kenneth Ferrie Lees verder

Trainingsstage Amerika

De afgelopen week heb ik in Florida getraind voor mijn aanstaande toernooien over 2 weken. Met Reinier, Wil en Floris heb ik elke dag aan mijn spel kunnen werken.

Na een periode van slecht weer in Nederland kon ik nu goed aan mijn korte spel werken! De nadruk was toch voornamelijk op het spelen en scoren. Elke dag hebben we 18 holes gespeeld op verschillende banen. De dagen begonnen al vroeg met starttijden rond half 8. Na het spelen werd er geluncht en daarna werd er nog een aantal uur getraind. Rond 9 uur lagen we allemaal te slapen.

Van mijn coach Tim had ik aantal technische dingen mee gekregen om aan te werken. Ik kan wel zeggen dat dat veel beter is geworden. Met het korte spel heb ik geëxperimenteerd met de korte putter. De laatste 4 rondes heb ik daar ook mee gespeeld en de scores waren goed. Het fysieke gedeelte ging goed.
Ik kreeg een beetje problemen aan het eind van de week met mijn heup. Gelukkig kon ik vandaag gelijk bij Bas terecht en hij heeft me weer opgelapt. Nu is het wachten of ik het Andalusië Open kan spelen. Op dit moment sta ik 10de reserve en zal het er een beetje om hangen. Het zou zonde zijn als ik daar niet in kom aangezien ik voor Marokko ook al 34ste reserve sta.

Al met al was Amerika dus een groot succes en ik heb daar goed kunnen werken aan mijn spel. Hopen dat ik snel toernooien kan spelen!
 
Groeten Taco Lees verder